Veiligheid Kabelbaan Valkenburg

De kabelbaan in Valkenburg brengt je 68 meter omhoog naar de betoverende Wilhelminatoren. Naast het magistrale uitzicht zijn er toch een aantal risico’s verbonden aan deze unieke attractie. Maar hoe gevaarlijk is de kabelbaan in Valkenburg? Hoe worden alle risico’s vermeden en hoe wordt jouw veiligheid gewaarborgd? Dat lees je op deze pagina!

Veiligheid

Bij de Kabelbaan in Valkenburg heb je geen last van verkeer of obstakels. De kabelbaan zweeft je op magische wijze naar boven. De kabels worden regelmatig gecheckt en schade wordt ten alle tijde voorkomen, en waar nodig betrouwbaar hersteld door specialisten. Bij onweer wordt de kabelbaan (tijdelijk) gesloten. Echter kan de gondel niet worden beveiligd, waardoor kinderen op de schoot gehouden dienen te worden of door de verantwoordelijke vastgehouden. Mocht het toch zo zijn dat je liever niet met de kabelbaan naar boven wil, kan je altijd via het zijdelingse pad naar boven of beneden wandelen. Zo hoef je niks te missen wat Attractiepark Kabelbaan Valkenburg je allemaal te bieden heeft!

Snelheid

Een kabelbaan die als een Audi met maximale snelheid naar boven snelt is natuurlijk geen optie. De kabelbaan gaat dan ook met een gematigde snelheid naar boven. Zowel voor je eigen veiligheid, maar ook zodat je ontspannen kan genieten van het waanzinnige uitzicht over de bruisende stad Valkenburg.

Schommelingen

De kabelbaan kan gevoelig zijn voor schommelingen. Een schommeling wordt veroorzaakt door de wind. Wij zorgen ervoor dat, als deze schommelingen aanwezig zijn, de snelheid van de kabelbaan wordt verlaagd. Een schommeling van links naar rechts kan ervoor zorgen dat de kabels zich verdraaien en zichzelf van het loopwerk af kunnen draaien. De kans is natuurlijk heel klein dat dit ooit zal voortkomen, maar better to be safe. Stel dat dit gebeurt zijn er alsnog de kabel-vangers die de losgeschoten kabel zullen opvangen.

Is de Kabelbaan Valkenburg gevaarlijk?

Hoewel de kabelbaan veilig is, zijn er altijd risico’s verbonden, aan elke vorm van transport. Deze risico’s worden logischerwijs verminderd door verantwoord gedrag en door naleving van alle veiligheidsvoorschriften. Als je het alsnog niet prettig vindt om met de kabelbaan naar boven te worden vervoerd dan kunt u altijd het pad bewandelen naar boven. Dus waar wacht je nog op? Beleef Valkenburg als nooit tevoren, bezoek Attractiepark Kabelbaan Valkenburg en check alle activiteiten!

Grot Arrangement

Geniet voordelig van onze indoor hoogtepunten in de grot!

  • Curling in de grot
  • Bounce Adventure
  • 1 sessie Lasergame
  • Drankje + iets lekkers

Voor €21,50 p.p. (i.p.v. €26,00 p.p.) verzekerd van een topdag. 

Prijs p.p.: €21,50