Activiteiten in Valkenburg – Dit zijn de 5 leukste [2024]

Een keuze maken tussen alle activiteiten in Valkenburg is niet makkelijk. Daarom hebben we een selectie gemaakt van 5 activiteiten die je niet kunt missen als je in Valkenburg bent geweest. Goed weer is natuurlijk heerlijk, maar in ons land helaas geen zekerheid. We hebben daarom een aantal outdoor activiteiten en een aantal indoor activiteiten in Valkenburg voor je op een rijtje gezet.

Outdoor Activiteiten in Valkenburg

1. Rodelen

Rodelen is een van die activiteiten in Valkenburg die je niet kunt missen! Bovenop de meeste iconische heuvel van Zuid-Limburg stap je in. Eerst even genieten van het prachtige uitzicht over Valkenburg is aan te raden!  Geen snelheidsduivel? Geen probleem! Je bepaalt zelf je snelheid, dus ook als je het liever iets rustiger aan doet, is een ritje rodelen de moeite waard. Met één muntje kun je allebei de rodelbanen een keer beleven. Na de ritten blijf je lekker zitten en word je met een sleeplift teruggebracht naar het startpunt. We bieden verschillende arrangementen waar rodelen bij inbegrepen is. Bekijk ze via onderstaande knop.

2. Rit met de kabelbaan

Een van de bekendste activiteiten in Valkenburg! Eigenlijk kun je bijna niet terug naar huis, zonder een ritje te hebben gemaakt in de iconische kabelbaan. Eenmaal boven aangekomen geniet je van het prachtige uitzicht over Valkenburg en het Zuid-Limburgse heuvelland. Om extra van dit uitzicht te genieten, kun je plaatsnemen op het panoramaterras van de Wilhelminatoren voor een hapje en een verfrissend drankje. Ben je iets avontuurlijker ingesteld? Lees dan even verder, want de Wilhelminatoren biedt een spannende activiteit voor echte waaghalzen. Tickets voor de kabelbaan vast reserveren is altijd verstandig. Dit doe je door op onderstaande knop te klikken.

3. Tokkelen

Oké, dus jij bent een echte waaghals? Dan hebben we de perfecte activiteit voor jou: tokkelen! De top van de Wilhelminatoren biedt namelijk niet alleen een prachtig uitzicht over Valkenburg, maar is ook het startpunt van een 35 meter hoge tokkelbaan. Onder begeleiding van doorgewinterde instructeurs en voorzien van veiligsheidsgordel ga je opweg naar een zinderende adrenalineboost! Klaar? Dan kun je even bijkomen op het panoramaterras. Of misschien wil je wel nog een keer 😉 Meer info en tarieven vind je via onderstaande knop.

Indoor Activiteiten in Valkenburg

4. Bounce Adventure

Een trampolinepark, maar dan nét ietsje anders. De nieuwste activiteit in de grotten van Valkenburg. Dit nettenparcours is een unieke beleving waarbij je kunt springen, rennen en glijen door de grotten. Laat de kinderen los, of laat het kind in jezelf los. Bounce Adventure is fun voor de hele familie! Iedereen vanaf 4 jaar is welkom! En aangezien deze activiteit zich in de grotten afspeelt, kan het weer geen roet in het eten gooien. Meer informatie, tarieven en arrangementen bekijken je via onderstaande knoppen

5. Lasergamen

Lasergamen is een unieke activiteit in Valkenburg. Attractiepark Kabelbaan Valkenburg is de enige plek in Nederland die lasergamen aanbiedt op zo'n unieke locatie.  Samen met je team struin je de grotten van Valkenburg af, opzoek naar je tegenstanders! Competitief ingesteld? Perfect! De score wordt uiteraard bijgehouden en aan het einde van het spel worden de winnaars bekend gemaakt. Wie gaat er winnen? 😉 Lasergamen is los te boeken, maar ook i.c.m. andere activiteiten in een van onze arrangementen. Tarieven en arrangementen bekijken via onderstaande knoppen.

Alle Activiteiten in Valkenburg

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar heb je nu geen activiteit gevonden in dit lijstje dat je aanspreekt? Kijk dan even op de pagina met ale onze activiteiten. Of je gezelschap nu bestaat uit 2 personen, een gezin, een hele familie, een vriendengroep of en complete schoolklas, we bieden activiteiten voor iedereen. Via onderstaande knop bekijk je ze allemaal:

Grot Arrangement

Geniet voordelig van onze indoor hoogtepunten in de grot!

  • Curling in de grot
  • Bounce Adventure
  • 1 sessie Lasergame
  • Drankje + iets lekkers

Voor €21,50 p.p. (i.p.v. €26,00 p.p.) verzekerd van een topdag. 

Prijs p.p.: €21,50